HNK ZAGREB

Osvojite ulaznice za dramsku predstavu Nebeski svod

24.04.2024 u 13:22

Bionic
Reading

Nebeski svod (The Welkin) drama je Lucy Kirkwood, nagrađivane britanske dramatičarke čiji su tekstovi (Chimerica, The Children, Beauty and the Beast i drugi) izvođeni u velikim europskim kazalištima. Također je autorica i nekoliko scenarija za televizijske serije (Adult Material, The Smoke, Skins), a bila je i kreativna suradnica nagrađivane serije Nasljeđe

Predstavu je režirala Marina Pejnović, a nastupa čak 13 glumica iz ansambla HNK-a u Zagrebu (Jadranka Đokić, Alma Prica, Ksenija Marinković, Iva Jerković Oreški, Mirta Zečević, Olga Pakalović, Dora Lipovčan, Lana Barić, Iva Mihalić, Ana Begić Tahiri, Jelena Otašević Babić, Ivana Boban i Barbara Vicković), uz Marina Klišmanića i gošću, mladu Lanu Meniga koju je publika imala prilike gledati u predstavi Sorry.

Kritičarka Gea Vlahović u Telegramu je istakla: 'Nebeski svod nije predstava za bilo koje kazalište. Ovakva drama može biti postavljena jedino u kazalištu kakvo je zagrebački HNK, s punokrvnim ženskim ansamblom koji može suvereno izvesti tekst koji je u osnovi feministički manifest, ispisan kao psihološki triler u kojemu je glavni ulog ljudsko dostojanstvo.'

Nebeski svod izvođen je u National Theatreu u Londonu, Burgtheateru u Beču, Deutsches Theateru u Berlinu, Théâtreu Gérard Philipe CDN de Saint-Denis u Francuskoj (gdje je dobio nagradu za kazališnu predstavu godine), The PumpHouse Theatreu u Aucklandu u Novom Zelandu, u nacionalnim kazalištima Rumunjske i Latvije, SNG-u Ljubljana te u brojnim drugim kazalištima, a u pripremi je i američka premijera u Atlantic Theater Company u New Yorku.

Promo kod za kupnju (1PLUS1HNK24).

Čitateljima tportala darujemo 5x2 ulaznice za predstavu Nebeski svod (HNK u Zagrebu) za izvedbe 08.05.2024. u 19:30 i 11.05.2024. u 18:00, a dobitnici će biti objavljeni u ponedjeljak, 6. svibnja.

Za sudjelovanje u nagradnjači klikni na gumb ispod!

klikni ako se usudiš