branitelj srpske nacionalnosti

Tko je Predrag Mišić Peđa kojeg DP želi za ministra branitelja? 'Moj brat je bio na drugoj strani'

01.05.2024 u 21:34

Bionic
Reading

Prema neslužbenim informacijama Domovinski pokret u pregovorima s HDZ-om predložio je da funkciju ministra branitelja preuzme Predrag Mišić Peđa, vukovarski branitelj srpske nacionalnosti. On je u srpskom logoru u Mitrovici proveo 271 dan

Strašna i tužna priča njegova života je ta što se prije 29 godina, kad je branio Vukovar, borio protiv vlastitog brata.

'Nažalost, moj brat je bio na drugoj strani, ali tako vam je to u životu. I danas bih isto ponovio i branio svoj dom. Kad netko napada vas, vašu obitelj, prijatelje, kuću, grad u kojem ste rođeni i državu, normalno je da ćete je braniti od zla', rekao je Mišić 2020. godine u Škabrnji kada se potezala priča o tome hoće li se i Milorad Pupovac doći pokloniti stradalim hrvatskim braniteljima i civilima koji su ubili srpski agresori.

'SDSS je osnovao ratni zločinac Goran Hadžić. On je osuđen za ratne zločine i svi jako dobro znamo što to znači i koja je sljedba te stranke. Bez njihova iskrenog i ljudskog pokajanja i traženja oprosta, nemaju potrebe dolaziti tu', rekao je tada Mišić.

Gostovao je 2017. u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u dva gdje je pričao o svome ratnom putu

'Bio sam zaposlen u jednoj privatnoj firmi, '89. se rodila starija kći, živjeli smo normalnim životom u krugu rodbine, prijatelja, kumova. Rat je počeo, bili smo još djeca, prisiljeni da braniš obitelj, kuću, dom, državu, domovinu', kazao je.

Kada je rat počeo, bio je vojnik na Mitnici, a njegov brat s druge strane među četnicima.

'Nikada više nećemo biti nakon toga isti. Dijete mi se rodilo 6. rujna u Slavonskom Brodu, samo sam je pokupio iz bolnice i vratio se, jedino što sam pomislio da je više nikada neću vidjeti. Mislio sam to je to, sad će nas pobiti i s tim smo završili', prisjetio se u intervjuu 2017. godine.

Kada je zarobljen, prvo je odveden na Ovčaru pa u Mitrovicu. U logoru je proživio najveće strahote o kojima, kako je istaknuo, ne voli niti govoriti.