ofenziva se nastavlja

Ruski ministar obrane odgovorio Amerikancima: 'Ubrzajte se!'

01.05.2024 u 16:44

Bionic
Reading

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu naredio je povećanje proizvodnje oružja za rat u Ukrajini, priopćilo je njegovo ministarstvo, nekoliko dana nakon što je SAD odobrio odgođeni paket vojne pomoći vrijedan više milijardi dolara za ukrajinsku vladu

Na sastanku u srijedu s najvišim ruskim vojnim vrhom, Šojgu je rekao da je potrebno povećati obujam, kvalitetu i brzinu proizvodnje oružja, te je također naredio obnovu opreme jedinicama na prvim crtama na istoku i jugu Ukrajine kako bi se poboljšala njihova učinkovitost.

'Za održavanje potrebnog tempa ofenzive potrebno je povećati obujam i kvalitetu naoružanja i vojne opreme koja se isporučuje postrojbama, prvenstveno oružja', rekao je Šojgu, javlja Aljazeera.

Dok ruske trupe napreduju na ključnim točkama duž linije bojišnice od 1000 km neki ruski dužnosnici izrazili su zabrinutost da će potpora SAD-a eskalirati sukob.

  • +4
Sergej Šojgu prisustvovao vojnoj obuci na 500. dan invazije na Ukrajinu Izvor: Profimedia / Autor: Vadim Savitskii / Sputnik / Profimedia

General-pukovnik Oleksandr Sirski, vrhovni zapovjednik oružanih snaga Ukrajine, upozorio je u nedjelju da je zemlja u opasnosti od gubitka više pozicija ako joj zapadni saveznici brzo ne isporuče oružje.

Rusija je zauzela nekoliko sela u regiji Donjecka dok je učvrstila položaje na bojnom polju u regiji Harkova.

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da članice vojnog saveza nisu uspjele na vrijeme ispuniti ono što su obećale Ukrajini.