ŽRTVOVAO IGRAČA

Zbog nepromišljenog poteza, Tuchel navukao bijes cijele Njemačke

10.05.2024 u 18:50

Bionic
Reading

Madridski Real u srijedu je preokretom pobijedio Bayern s 2:1, te izborio finale Lige prvaka. Naravno, za Bavarce je to bilo dodatno razočarenje, jer i u domaćim natjecanjima ostali su bez trofeja. No, osim navijača Bayerna, tužni su i navijači njemačke reprezentacije

Bavarci su u uzvratnoj utakmici polufinala LP-a, koja se igrala u Madridu, poraženi od Reala s 2:1, a ono što je obilježilo utakmicu jest sudački previd kod gola njemačke momčadi u zadnjim sekundama utakmice.

Ispadanjem u polufinalu Lige prvaka stavljena je točka na očajnu sezonu Bayerna koji je ostao bez trofeja i u domaćim natjecanjima.

Thomas Tuchel je već neko vrijeme na udaru medija i navijača zbog loših rezultata i poznato je da će na kraju sezone napustiti klupu Bayerna.

No, Tuchel je osim Bayernovih navijača, rastužio i navijače njemačke reprezentacije, jer zbog forsiranja Sergea Gnabryja, ovom je igraču propao odlazak na europsko prvenstvo.

Naime, iako rekonvalescent, Tuchel je stavio Gnabryja u početni sastav, ali već nakon 20-tak minuta utakmice bilo je jasno da ofenzivac Bayerna nije spreman. Gnabry se počeo žaliti na ozljedu zbog čega ga je Tuchel u 27. minuti izvadio s terena.

Gnabry je imao problema s tetivom na lijevoj nozi zbog čega je propustio većinu utakmica u ranijim tjednima.

Počeo se lagano vraćati na teren jer je u prvom ogledu protiv Reala igrao desetak minuta. Tuchel je očito procijenio da je Gnabry dovoljno spreman te je u uzvratu krenuo od prve minute, a kasnije se vidjelo da je to bila kardinalna greška.

Naknadni pregledi pokazali one najlošije vijesti, a to je da ovaj 28-godišnjak neće moći igrati na europskom prvenstvu.

To je za Elf i izbornika Juliana Nagelsmanna težak udarac jer je Gnabry trebao biti na popisu za Euro, a kojem je domaćin upravo Njemačka.

Sažetak utakmice Real - Bayern 2:1 Izvor: Društvene mreže / Autor: ArenaSport