TRENER BIJELIH

Jure Ivanković donio vijesti o Livaji i Perišiću te otkrio bolnu istinu o Hajduku

10.05.2024 u 15:10

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka u nedjelju s početkom u 19.10 sati igraju protiv Istre 1961 na Aldo Drosini utakmicu 34. kola SuperSport HNL (MAXSport 1, MAXtv)

Bijeli ovaj susret dočekuju na trećem mjestu prvenstvene tablice s osvojenim 61 bodom te nakon poraza od Varaždina na Poljudu u posljednjoj prvenstvenoj utakmici. Gosti su u spomenutom susretu slavili s 1:0.

Istra 1961, koju vodi nekadašnji trener Hajduka Paolo Tramezzani, trenutno zauzima sedmo mjesto prvenstvene tablice. Momčad iz Pule u posljednjem dvoboju svladala je Rudeš u gostima rezultatom 3:1.

Hajdukov trener Jure Ivanković u odnosu na utakmicu s Varaždinom sigurno ne može računati na Laszla Kleinheislera koji je dobio treći žuti karton.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Na najavnoj press konferenciji Ivanković je prvo prokomentirao slučajeve Sahiti i Diallo.

'Obojica su se vratili u trenažni proces nakon suspenzije od jedne utakmice. Sahiti je nažalost dobio jučer udarac u oko na treningu pa ga najvjerojatnije neće biti za ovu utakmicu, a Diallo konkurira za momčad. Igrači su svjesni da moraju do kraja odraditi profesionalno i da takve stvari više ne smiju raditi. Nemamo velikih povrataka u odnosu na prošlu utakmicu, već još tri izostanka. Benrahou je izvan sastava, Prpić je dobio udarac u koljeno, Kalik udarac u kuk. Livaja je u treningu, i jedini je koji bi mogao ući u konkurenciju za ovu utakmicu u odnosu na prošlu.'

Kladionice već nagađaju tko će biti trener Bijelih u novoj sezoni, među kandidatima nema Ivankovića.

>>Tko će biti novi trener Hajduka? Kladionice imaju svoje favorite

'Moj je zadatak da privedem kraju ovu sezonu na najbolji mogući način. Takav je dogovor sa svima u klubu. Nakon toga će biti neka nova funkcija, sigurno ne glavni trener, tako da nisam iznenađen što nisam u ponudi. Raditi u ovim okolnostima je velika čast, ali izazovno i teško zbog situacije u kojoj smo se svi skupa našli. Ako morate svakodnevno nekoga motivirati za trening i utakmicu, gadno se pogriješilo s izborom tog igrača, mislim karakterno. Nije isto kad igrate protiv nekoga u HNL-u i dopustite da se oni praktički izruguju s vama. To ne priliči dresu Hajduka i niti jedan navijač to ne zaslužuje. Igrat će se HNL i dogodine i ako izgubiš taj gard i nitko nema strah kad dolazi na Poljud, to je i za iduću sezonu dosta veliki minus. Moramo stati s rasipanjem ugleda Hajduka i svi skupa se staviti maksimalno', poentirao je Ivanković.

  • +15
Hajduk - Varaždin, SuperSport HNL (5.5.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Neizbježne tema uvijek su Marko Livaja i Ivan Perišić:

'Nije uspio jučer odraditi trening do kraja, osjetio je bol u koljenu. A ako nije sto posto spreman, onda je bolje ne riskirati da se ne dogodi teža ozljeda. On je ove sezone puno puta igrao i ozlijeđen, kada nitko ne bi igrao. Nadam se da će iduću sezonu dočekati sto posto spreman. Vidjet ćemo još sutra, sačekati trening i odlučiti ide li u Pulu ili ne. Perišić osjeća da napreduje iz dana u dan. To ide sporo, što je očekivano, za ovu utakmicu će biti sto posto spreman, postoji mogućnost i da krene od prve minute. Očekujem od njega još veći doprinos.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Kakva je situacija oko Brekala i Kleinheislera po pitanju nastavka suradnje?

'Svi zajedno ćemo podnijeti izvještaj što se tiče svih igrača, već smo razgovarali s predsjednikom, ali kad prođu još ove tri utakmice, onda ćemo biti puno sigurniji u svoje odluke', zaključio je trener Hajduka.

Bit će ovo posljednji susret ove dvije momčadi u aktualnoj sezoni. U dosadašnja tri Istra je jednom slavila na Poljudu s 1:0, zatim je Hajduk pobijedio na Aldo Drosini s 2:0 te s 1:0 na Poljudu.

Glavni sudac utakmice je Ante Čulina iz Zagreba, pomagat će mu Dario Kolarević iz Zagreba i Ivan Starčević iz Bjelovara, a četvrti sudac je Zdenko Lovrić iz Đakova. VAR sudac je Dario Bel iz Osijeka, a asistent VAR suca Kruno Šarić iz Županje.

Standings provided by Sofascore