ANĐA MARIĆ

'Moj roman bi za nekoliko godina mogao biti dio lektire'

12.06.2015 u 10:30

Bionic
Reading

Anđa Marić uvijek je aktivna. Trenutno se sprema za ulazak u studio u kojem će snimiti novi singl, a završila je i svoju novu knjigu, dječji roman

'Novi singl bit će pop/rock izričaja. Radit ću ga s Marijem Luketom, gitaristom koji je bio sa mnom i u grupi Flare. Imamo sličan senzibilitet, a pjesma će žešća nego prethodni singl 'Mala pauza'', otkrila je Anđa Marić. Dodaje kako je sretna što je publika prepoznala njezin povratnički singl koji je objavila nakon dugogodišnje pauze.

'Prilaze mi ljudi i govore da ih je pjesma ganula, a ako nekog dirne, to je za mene uspjeh', kaže Anđa. Želja joj je da opet krene na svirke s bendom, ističe.

Osim glazbene karijere, nakon uspjeha sa svojom prvom knjigom za djecu 'Afra', koju je objavila prošle godine, Anđa se bacila na pisanje dječjeg romana i nedavno ga je završila.

'Jako sam ponosna na njega. Riječ je o dječjem avanturističkom romanu, povijesno-fantazijske tematike o Zmajskom mostu u Ljubljani. Roman je više za dečke. Jedan dio radnje odvija se u prošlosti, a drugi u sadašnjosti, pa se te dvije priče isprepliću', otkrila je. Za njegovo objavljivanje, kaže, čeka neka bolja vremena.

'Izdavači još uvijek imaju predrasude prema meni jer nisam spisateljica, pa ću roman vjerojatno objaviti u vlastitoj nakladi, što ne znači da za nekoliko godina neće biti dio lektire', rekla je Anđa. Dodaje kako su do sada mnogi bili sumnjičavi po pitanju njezinih djela.

'Uvijek nekako kasno pale na moje radove. Recimo grupa Flare je danas kultni bend, a kad smo djelovali, bili smo totalno neshvaćeni', ističe.

Anđa je na vrhuncu glazbene karijere bila početkom 2000-ih, kada je s Flareom, u kojem je nastupala sa svojim bratom Jerkom, osvojila Porina te su bili predgrupa na koncertu grupe Duran Duran u Zagrebu 2001.